Formations-entreprises.be
opleidingenadvieseventsjobsstimulearning
 
 
 

> Page d'accueil >

Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken

DUURZAME INZETBAARHEID & EMPLOYABILITY De arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. 60% van de beroepen die wij nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet meer bestaan. 100.000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die – bij afstuderen – niet langer relevant is … Maar ook onze bedrijven veranderen. Digitaal is het nieuwe normaal. Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing. Levenslang leren is een must … Medewerkers, jong én oud, zullen zich moeten blijven ontwikkelen om aan te kunnen sluiten bij deze veranderingen om zo duurzaam inzetbaar te zijn. Duurzame inzetbaarheid is echter de verantwoordelijkheid van zowel het individu als de organisatie. Elke individuele medewerker moet inzetbaar zijn én ook blijven. Van HR én leidinggevende wordt verwacht en gevraagd hun medewerkers hierin te begeleiden en te stimuleren. DE ARBEIDSMARKT: DUURZAAM MAAR WENDBAAR Duizenden Vlamingen en Brusselaars maakten de afgelopen jaren gebruik van de loopbaancheque. Als één van de weinige regio’s in Europa creëerde de Vlaamse regering dit instrument om werknemers te ondersteunen bij hun loopbaanvragen en zo de arbeidsmarkt meer wendbaar te maken. Werkgevers hebben dit signaal begrepen: het is hoog tijd om het proces van loopbaancoaching ook bedrijfsintern aan te pakken en te kijken op welke manier het werk zo kan ingericht worden dat het nog beter aansluit bij de dromen, ambities en verlangens van de medewerker. Meer zelfs, elke organisatie die haar werknemers een duurzame loopbaan wenst aan te bieden, zal zich verplicht zien om ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken te voeren. DE NIEUWE PLEK VOOR WERK IS HET LOOPBAANGESPREK: NIET VRIJBLIJVEND MAAR ESSENTIEEL Want wat is de plek voor werk in deze snel veranderende wereld? Hoe zien onze loopbanen er morgen uit? Wat is de verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer in het “fris” houden van de loopbaan? Hoe ontdek je bij jezelf en bij je medewerkers de loopbaancompetenties? En hoe kan je die via loopbaangesprekken versterken, zodat je levenslang kunt leren, groeien en ontwikkelen? Waarin verschillen deze gesprekken van de traditionele functionerings- of evaluatiegesprekken? Hoe integreer je duurzaamheid en employability in deze gesprekken? Kies je voor ontwikkelen van tekorten of maximaliseren van potentieel? Welke tools en (gespreks-)technieken brengen je tot de juiste conclusies? Hoe stel je een loopbaan- en ontwikkelplan op? En hoe beïnvloedt de leeftijd van je werknemers het gesprek? En hoe ondersteun je je medewerkers bij het opmaken van een eigen loopbaanplan? Deze opleiding bezorgt je de nodige vaardigheden om op een krachtige manier loopbaangesprekken te initiëren en te voeren.


 
SOCIETE EVALUER EVALUATIONS INFORMATION S'INSCRIRE

Bravo ! Vous souhaitez partager votre avis sur une formation avec vos collègues. Votre appréciation les aidera à faire le bon choix.
Les membres de Stimulearning, un réseau professionnel d'apprentissage, utilisent également vos données pour concocter leur propre politique de formation. Ils vous remercient donc également pour votre feed-back.
Enfin, vous soutenez www.masomo.net, une école primaire de jeunes filles située à Katanga, Congo. Par évaluation reçue, nous leur versons 1€.

Votre adresse e-mail est un champ obligatoire parce que vous devez valider votre évaluation par e-mail. Si vous souhaitez que votre nom apparaisse à côté de votre évaluation, complétez-le également.

Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken - IFBD - Institute for Business Development

Formation suivie au 2ème semestre 2018
1er semestre 2019
2ème semestre 2019
Evaluation
Contenu
nouveau, utile, rappel, motivant, applicable, mélange de théorie et de pratique ....

Excellent

Satisfaisant

Suffisant

Insuffisant

Pas d'application

Formateur
passionnant, clair, enthousiaste, expert ...

Excellent

Satisfaisant

Suffisant

Insuffisant

Pas d'application

Méthode
active, invitant à participer, individuelle, bonne utilisation du matériel ...

Excellent

Satisfaisant

Suffisant

Insuffisant

Pas d'application

Documentation
claire, structurée, utilisable ...

Excellent

Satisfaisant

Suffisant

Insuffisant

Pas d'application

Organisation
local, répartition, aménagement, accessibilit' ...

Excellent

Satisfaisant

Suffisant

Insuffisant

Pas d'application

Cette formation a-t-elle répondu à vos attentes?
Oui

non
 

Remarques
Quelles caractéristiques utiles par rapport à cette formation souhaitez-vous partager avec autrui ? Qu'avez-vous apprécié, qu'est-ce qui peut être amélioré à cette formation?
Valider l'évaluation
Nom
Prénom
Adresse e-mail professionnelle
Fonction

Je souhaite rester anonyme pour les visiteurs de ce site.
J'accepte les conditions générales


Formations-entreprises.be

Mission
A propos du site
Aperçu catégories
FAQ
Introduction des données
Références
Coordonnées de l'entreprise

Annoncer

Site Internet
Journal des Formations

Information

Subsides & Fonds
Nouvelles & communiqués de presse
Liens

Contact

K. Vandermeersch
kristoff@bedrijfsopleidingen.be
+32 486 65 51 81
I. Vanhaecke - boekhouding
isabelle@bedrijfsopleidingen.be